Allianz страхує сталий розвиток

19.2.2014
У лютому 2014 Allianz приєднався до міжнародної ініціативи ООН в області відповідального фінансування (Фінансової ініціативи Програми ООН з навколишнього середовища), підписавши Принципи сталого страхування (PSI). Це найбільша спільна ініціатива ООН і страхової індустрії, прийнята 40 страховими компаніями і підтримана 30 регуляторами страхових ринків і спрямована на інтеграцію принципів екологічної та соціальної відповідальності у процеси управління страховою діяльністю. Даним кроком учасники ініціативи підтверджують свою прихильність враховувати екологічні, соціальні та управлінські (ESG) фактори при здійсненні своєї діяльності, управляти ризиками і розробляти рішення спільно з клієнтами, співпрацювати з представниками індустрії та публікувати звітність про результати реалізації принципів ESG.

Починаючи з 2014 року, принципи ESG поширяться на найбільш вразливі напрямки нашого нового бізнесу в усіх країнах нашої присутності, - говорить Міхаель Дікманн, генеральний директор Allianz SE. Це наступний крок на шляху до лідерства у сфері сталого розвитку у страхуванні та управлінні активами, ініціатором якого виступила наша Рада з ESG у 2012 році. Сьогодні ми здатні відповідати принципам сталого страхування і об'єднати наші зусилля у повсюдної інтеграції стандартів ESG у нашу індустрію. Ми вважаємо дуже важливим впровадити механізми соціально-екологічної відповідальності на кожному етапі ланцюжка створення цінності у страхуванні.

Принципи сталого страхування були підписані півтора роки тому після створення Ради з ESG – органу управління, контролюючого взаємодію з клієнтами в самих різних областях – від обороту зброї до впливу на зникаючі види. Частиною пілотного етапу розвитку системи ESG у 2013 році стало створення робочої групи за участю 50 експертів Аllianz – від андеррайтерів до ризик-менеджерів зі спеціалізацією в розробці надр, інфраструктурних та інших питаннях. Щоб забезпечити повноту аспектів і критеріїв, що охоплюються, в процес були також залучені фахівці недержавних організацій та інші зовнішні експерти. Робоча група визначила тринадцять напрямків, які найбільше наражаються на ризики, включаючи інфраструктуру, видобуток корисних копалин, нафтогазовий сектор, цивільні права і сільське господарство з акцентом на страхування майна і відповідальності. Критерії оцінки ризиків у кожній з цих сфер інтегруються в загальні процеси управління ризиками та стандарти андеррайтингу. Була створена спеціальна служба підтримки для андеррайтерів по всьому світу, що дозволяє отримати необхідну консультацію з виникаючих питань.

Підписання Принципів сталого страхування ознаменувало впровадження нових стандартів ESG для підвищення ефективності управління ризиками наших клієнтів, - говорить Клемент Б. Бут, член Правління Allianz SE. Ми спостерігаємо зростаючу увагу споживачів до екологічних, соціальних і управлінських аспектів, а активне використання соціальних мереж вимагає підвищеної відповідальності перед суспільством і прозорості діяльності. Як експерт у сфері управління ризиками і партнер по діалогу для наших клієнтів Allianz має можливість знизити існуючі ризики і зробити свій внесок у створення стійких економік.

Allianz також приєднався до двох ініціатив, споріднених Принципам сталого страхування: Ініціативи у сфері управління активами (Принципи відповідального інвестування) і Основоположним принципам Глобального договору (ініціатива ООН Global Compact). Allianz є лідером Індексу сталого розвитку Доу Джонса (Dow Jones Sustainability Index) у страховому секторі.

Центр налаштування конфіденційності

Більше інформації