Альянс Україна оскаржить рішення українського страхового Регулятора

4.1.2016

31-го грудня 2015 року український регулятор страхового ринку Нацкомфінпослуг прийняв рішення формально застосувати норми Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» та оприлюднив своє рішення про анулювання ліцензій ТДВ «Альянс Україна» (Allianz Україна) на підставі того, що Allianz Україна вважається компанією, що контролюється резидентами країни-агресора Російської Федерації.

Прямими учасниками Allianz Україна є компанії групи Allianz в Росії. Проте і Allianz Україна, і російські компанії Allianz повністю належать та контролюються Allianz SE, світовим лідером у страхуванні та управлінні активами із головним офісом у Мюнхені, Німеччина, акції якого входять до DAX-30, індексу найбільших німецьких компаній, що публічно торгуються.

З метою уникнення будь-яких непорозумінь, декілька місяців тому Allianz розпочав передачу прав власності Allianz Україна до компаній-резидентів ЕС. Ми своєчасно проінформували Нацкомфінпослуг про таке рішення та початок цього процесу. Однак, з причин того, що процедури, пов`язані із передачею прав власності у різних юрисдикціях є напрочуд громіздкими, цей процес іще й досі не є завершеним.

Приймаючи до уваги, що кінцевим власником Allianz Україна безсумнівно та очевидно є Allianz SE, резидент Німеччини, ми шкодуємо, що Нацкомфінпослуг прийняв таке рішення. Allianz Україна завжди намагається повністю відповідати усім вимогам чинного законодавства України. Виходячи з таких обставин, Allianz Україна ініціює апеляційну процедуру з метою оскарження прийнятого рішення.

Наразі Allianz Україна працює у штатному режимі, оскільки рішення Нацкомфінпослуг може вступити у силу не раніше 30 денного терміну. До отримання подальших повідомлень від Регулятора, ми продовжуємо повне та комплексне обслуговування наших міжнародних та локальних клієнтів на території України.

Allianz Україна прагне розв’язати ситуацію, що склалася навколо рішення Нацкомфінуслуг найближчим часом. Відповідні повідомлення будуть своєчасно надані клієнтам, партнерам та громадськості.

Про Allianz Україна

Товариство з додатковою відповідальністю «Альянс Україна» зареєстроване 30 серпня 2005 року і є одним з провідних страховиків України. Компанія входить до групи Allianz, яка вже 125 років забезпечує надійним страховим захистом мільйони клієнтів по всьому світу. Поєднуючи міжнародний та український досвід з управління ризиками та можливостями, Allianz Україна допомагає своїм клієнтам впевнено рухатися вперед і вгору у житті та бізнесі.

В Україні компанія спеціалізується на роботі з корпоративними клієнтами та на великих ризиках у сфері страхування майна, відповідальності та вантажів. Allianz Україна 3 роки поспіль входить до ТОП-10 компаній зі страхування підприємств за рейтингами Insurance Top та до ТОП-3 найбільш надійних страхових компаній за рейтингом Forbes Україна (2014).

Центр налаштування конфіденційності

Більше інформації