Апеляційний процес щодо повернення ліцензії Allianz Україна продовжено

26.1.2016

Сьогодні, 26 січня 2016 року, Експертно-апеляційна рада з питань ліцензування при Державній регуляторній службі України (ЕАР) проголосувала за продовження розгляду апеляції Allianz Україна стосовно рішення Нацкомфінпослуг № 3530 від 31.12.2015 щодо відкликання ліцензій Allianz Україна.

Як ми повідомляли раніше, страховий регулятор Нацкомфінпослуг формально застосував норми Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» та відніс Allianz Україна до компаній, що контролюються резидентами країни-агресора Російської Федерації. Підставою щодо оскарження такого рішення був той факт, що кінцевим власником істотної участі Allianz Україна насправді є Allianz SE (Німеччина), і, крім того, 14 січня 2016 року були підписані договори купівлі-продажу, згідно з якими прямими власниками часток у статутному капіталі Allianz Україна є компанії Allianz, зареєстровані в країнах ЄС. Наразі ми проходимо погоджувальні процедури, як того вимагає законодавство України та сподіваємося завершити передачу часток участі та зареєструвати нових учасників найближчим часом.

Наступне засідання Експертно-апеляційної ради відбудеться у кінці лютого (остаточна дата буде анонсована окремо). Відповідно до положень Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності», рішення Нацкомфінпослуг про анулювання ліцензій Allianz Україна не набуде чинності до прийняття остаточного рішення ЕАР та завершення процесу апеляції. Це означає, що усі ліцензії Allianz Україна залишилися чинними без будь-яких перерв. Ми сподіваємося надати докази переходу прав власності на частки у статутному капіталі Allianz Україна та реєстрації нових учасників компанії як тільки отримаємо відповідні дозволи державних органів. Природньо, що це призведе до відміни рішення Нацкомфінпослуг.

Андрій Мужук, генеральний директор Allianz Україна, прокоментував ситуацію: "Allianz залишається вірним українському ринку і продовжує роботу у сфері страхування та обслуговування міжнародних та локальних клієнтів. Ми розуміємо, що ЕАР ретельно розглядає це питання. Ми отримали повне розуміння ситуації з боку ЕАР і використаємо наданий нам час для якнайшвидшого завершення процесу переходу прав власності на частки у статутному капіталі Allianz Україна"

Центр налаштування конфіденційності

Більше інформації