РОСНО Україна - лідер рейтингу фінансової стійкості

Витримка зі статті Незастрахована прозорість
Спецвипуск Панорама страхування
Експерт Україна, №36 (85) 16 Вересня 2006
Групу лідерів за підсумками 2005 року очолили страхові компанії РОСНО Україна, Альфа-Гарант, Статус, Резерв, ВЕСКО, Вексель.
Російська група РОСНО, яку контролюють німецький фінансовий холдинг Allianz Group і російська АФК Система, почала працювати в Україні лише у вересні минулого року, купивши страхову компанію Геліос. За перші шість місяців 2006-го РОСНО Україна встигла зібрати валові премії в розмірі 12 млн. гривень — це майже стільки ж, скільки за весь 2005 рік. Жвавому стартові компанії в Україні сприяла підготовлена корпоративна клієнтська база. Один з основних акціонерів РОСНО — АФК Система — контролює українського оператора мобільного зв’язку UMC, а Dresdner Bank, що входить у групу Allianz, обслуговує безліч європозик великих українських компаній. Найбільший страховий випадок у РОСНО Україна відбувся в компанії UMC. Основний показник, що характеризує прибутковість роботи страховика, — комбінований коефіцієнт (відношення суми виплат і витрат страховика до його доходів) — РОСНО Україна виріс до 0,85 при середньоєвропейському значенні 0,95. Так що діяльність цієї страхової компанії вже з перших років роботи в Україні виявилася прибутковою.
Повна версія статті