РОСНО Україна повідомляє: Німецький концерн Allianz стає мажоритарним акціонером Групи «РОСНО»

22.2.2007
СК РОСНО Україна повідомляє про зміни в структурі акціонерів материнської компанії - провідної російської страхової компанії ВАТ РОСНО. Німецький концерн Allianz стає мажоритарним акціонером РОСНО.
АФК Система і Allianz SE підписали договір купівлі-продажу акцій, на підставі якого Allianz стає основним акціонером Групи РОСНО. Разом зі своїм пакетом, який складає близько 47,4% акцій, Allianz тепер володіє приблизно 97% акцій РОСНО, однієї з 4 провідних страхових компаній в Росії. Система продовжить свою участь в подальшому розвитку РОСНО, володіючи приблизно 3% РОСНО.
З придбанням РОСНО ми розширюємо наші позиції як компанії номер один в Центральній і Східній Європі, це також дозволить нам стати найвпливовішою іноземною страховою компанією на стратегічному для нас російському ринку. Цей крок підкреслює важливість СНД, і зокрема Росії, як основних ринків зростання для компанії Allianz. Ми продовжимо реалізацію нашої стратегії завоювання нових клієнтів на основних ринках Центральної і Східної Європи і країн СНД, - коментує Вернер Цеделіус, член Правління Allianz SE, який відповідає за ринки, що розвиваються.
Це був логічний крок, - прокоментував Ханнес Шаріпутра Чопра, новий генеральний директор Групи РОСНО і представник Allianz SE в СНД. - За минулі 6 років спільного розвитку РОСНО, акціонери перетворили цю компанію на швидкозростаючу, прибуткову, яка є лідером на російському страховому ринку. Україна є ще одним ринком в СНД, який розвивається і є ключовим для Allianz, і створення дочірнього підприємства в Україні в 2005 році також було частиною спільної стратегії акціонерів. Константин Бергманн, генеральний директор СК РОСНО Україна підкреслив: Ми вітаємо цю угоду і чекаємо від неї позитивних результатів. З самого початку нашою метою було досягнення лідерства на українському ринку. Після одного року діяльності СК РОСНО Україна підтвердила свої лідерські амбіції, увійшовши до ТОП 30 страхових компаній України.
Пан Бергманн відзначив: Ключем до успішного досягнення нашої мети є використання материнського досвіду Allianz SE - компанії, яка є номером один в Центральній і Східній Європі, професіоналізм команди РОСНО Україна і надання все більш клієнтоорієнтованих послуг нашим клієнтам.