СК «Allianz Україна» виплатила понад 12 мільйонів гривень за постраждалі товарні запаси

12.5.2009
Страхова компанія Allianz Україна виплатила ТОВ ПРОФАЙН Логістік Україна першу частину страхового відшкодування за повністю згорілі товарні запаси компанії. Виплата склала 12 492 178,31 гривень.

Згорілі товарні запаси, що зберігалися на складі компанії площею 6000 кв. метрів, були застраховані в Allianz Україна за договором страхування майна та збитків від перерви у виробництві. Причиною загоряння стало порушення правил пожежної безпеки під час проведення зварювальних робіт третіми особами.

Страхове покриття за договором передбачало наступні ризики: пожежа, вибух, удар блискавки, падіння літальних апаратів, стихійні лиха, надзвичайні для даної місцевості морози та сильні снігопади, бунти, локаути, громадські заворушення, звуковий удар (ударна хвиля), вплив диму, наїзд транспортних засобів, пошкодження водою зі спринклерних та дренажних систем, прорив трубопровідних комунікацій, вандалізм, протиправні дії третіх осіб, крадіжка зі зломом та пограбування, виверження вулкану, осідання грунту, зміщення, обвал, зсув, перерва у господарській діяльності страхувальника.