У травні СК «Allianz Україна» виплатила клієнтам з каско майже 1,8 мільйона гривень

12.6.2014

Минулого місяця виплати страхової компанії «Allianz Україна» за договорами страхування автокаско склали 1 798 787 грн. З них 1 104 495 грн отримали приватні, а 694 292 грн – корпоративні клієнти.

Причиною двох найбільших виплат травня прямим клієнтам компанії стали ДТП через недотримання безпечної дистанції на дорозі. Перша пригода сталася у Київській області з вантажівкою Mercedes-Benz Axor 1835LS, що належить юрособі. Автомобіль, який рухався перед застрахованим транспортним засобом, різко загальмував. Водій Mercedes теж спробував швидко скинути швидкість, але через малу дистанцію і мокре дорожнє покриття зіткнення уникнути не вдалося. В аварії постраждала передня права частина авто. Сума виплати за цим страховим випадком склала 121 605 грн.

Друга ДТП сталася за дуже схожим сценарієм, але вже на автодорозі Київ-Чоп. Застрахований Subaru Outback не встиг скинути швидкість і врізався в автомобіль, що їхав попереду. За ремонт передньої лівої частини Subaru СК «Allianz Україна» заплатила 106 062 грн.

«Водії часто переоцінюють швидкість своєї реакції і можливості автомобіля, а час, необхідний на гальмування, навпаки, недооцінюють. На прийняття рішення про маневр на дорозі знадобиться приблизно 1 секунда. На швидкості 60 км/год машина проїжджає за цей час близько 17 метрів. Варто згадувати про це щоразу, коли виникає спокуса ближче під'їхати до авто, що рухається попереду», - порадив Анатолій Климюк, директор департаменту врегулювання збитків СК «Allianz Україна».